Mededelingen


Reacties op volgende mededeling:

Bestuur SZVL - 29/04/2019

Verslag Bekerfinale SZVL 2018-2019
De troosting werd een aangenaam en spannend kijkstuk tussen de Kampioen Den Plansjee en Avanti Leoni. De jongens van Avanti Leoni speelden een sterke wedstrijd en moesten zich pas na strafschoppen (3/2) gewonnen geven tegen Den Plansjee. Eindstand 6 / 6.

De finale werd gespeeld door de 2e (Keyzers) en de 3e (Café Bardot) uit de competitie. Twee ploegen die vanaf de terugronde heel sterk bezig waren in de competitie en dus ook in de Beker.

Voor Keyzers : Cools S., Demuynck J., Dobbelaere M., Hoste S., Debusschere L., Cornelis T., Minnaert Kristof, Vandevelde K., Coach Welvaert M. terreinafgevaardigde Hermie G.

Voor Café Bardot : Geirnaert J., Geirnaert N., Quivreux A., Decaestecker T., Couvreur J., Buysse F., Vandevijver D., Couvreur H., Coach Couvreur K.

De finale startte door de strafschoppenreeks in de troosting een kwartiertje te laat en onder ruime belangstelling (+/-175man). Wellicht waren de spelers onder de indruk, want in de eerste 4min. werd er geen noemenswaardig feit genoteerd.
De volgende minuut gebeurde er heel wat....
Cools kon zich op rechts doorzetten en met een gekruist schot liet hij doelman Hannes Couvreur geen schijn van een kans (1-0). Lang kon Keyzers deze voorsprong niet vasthouden want na de aftrap kon Jarno Couvreur gemakkelijk Quivreux vrijspelen en die zette de bordjes terug in evenwicht (1-1). Maar Keyzers waren niet aangeslagen want aan de overzijde was het terug raak. Nu kon Dobbelaere scoren op pass van Minnaert. (2-1). Drie doelpunten in +/- 1 minuut !!
Na 7min. was het terug Dobbelaere die scoorde nu naar slecht uitverdedigen van Decaestecker (3-1)
Doelman Vandevelde moest redding brengen op een vrije schop van Quivreux (9min.) Ook doelman Couvreur moest plat op een schot van Demuynck (10min.)
Na 11min. moest de aansluitingstreffer een feit zijn.... Mooie individuele actie van Vandevijver, hij speelt Jens Geirnaert mooi vrij maar die besluit net naast.
Na een kwartier lijkt de wedstrijd gespeeld. Prachtige aanval van Keyzers via Dobbelaere gaat het naar Cools die ziet Demuynck voor doel en die mist niet (4-1)
17min. terug Cools als aangever maar nu brengt doelman H. Couvreur redding op de poging van Dobbelaere.
Aan de overkant lukt het niet voor Café Bardot. mooie actie van Jarno Couvreur maar Vandevijver besluit net naast (18min.)
20min. terug mooi opgezette aanval van Keyzers. Demuynck naar Cools en die ziet Debusschere maar ook hij kan niet besluiten binnen het doelkader.
Dezelfde Debusschere gaat even later op solotoer, maar zijn voorzet is minder en bereikt Demuynck niet.
In de laatste minuut noteren we nog 2 aanvalspogingen. De eerste is raak !! Cools ziet Demuynck voor doel en die tikt mooi binnen (5-1)
Aan de overzijde zorgt Vandevijver nog voor gevaar maar doelman Vandevelde is attent.
Ruststand 5 - 1

2e helft:
28min. Schot uit de 2e lijn door Jarno Couvreur maar de paal brengt redding voor Keyzers.
Aan de overzijde is er een goeie redding nodig van doelman Couvreur op een poging van Minnaert.
Even later (31min) is het toch terug raak. 2 uitblinkers van de avond in actie. Dobbelaere zet een 1-2 op met Cools en Dobbelaere klopt doelman Couvreur (6-1)
Na 33min nog eens dreiging van Bardot. Nils Geirnaert lijkt te gaan scoren op een voorzet van Jarno Couvreur maar er is nog goeie redding van doelman Vandevelde.
Even later (34min.) staat de 7-1 reeds op het bord. Minnaert haalt uit van ver en Hannes Couvreur is geklopt.
35min. Ook Jarno Couvreur haalt uit van buiten het strafschopgebied en nu is doelman Vandevelde wel geklopt (7-2)
De doelpunten vallen nu aan beide zijden. Hoste speelt mooi Dobbelaere aan die op zijn beurt Debusschere voor doel brengt en die scoort de 8-2 (37min)
In de 38min een prachtig schot van Vandevijver in de kruising en de 8-3 is een feit.
Bijna 8-4, de "twins" Geirnaert vinden elkaar maar Nils besluit op de doelman.
Aan de overzijde is het wel raak. Dobbelaere terug als aangever en Demuynck scoort (9-3, 39min)
Ook Cornelis probeert het van ver maar doelman Couvreur brengt redding.
Na 40min lijkt ook doelman Vandevelde geklopt op een poging van Jens Geirnaert maar Debusschere redt prachtig op de lijn.
Daar is terug het duo Dobbelaere Demuynck !! Michiel speelt Jelle vrij en met een "opwippertje" scoort hij zijn 4e van de avond (10-3, 41min)
45min. Quivreux op wandel door de verdediging van Keyzers en ziet Jens Geirnaert vrij staan die de 10-4 op het bord plaatst.
Bardot dreigt nogmaals via Buysse (47min.) met het hoofd en via Decaestecker (49min.) met een afstandsschot maar Doelman Vandevelde brengt telkens redding.
In de laatste minuut kan Demuynck zijn 5e scoren (terug een "stiftertje" over Hannes Couvreur) op pass van Cools en zet de eindstand op het bord (11-4).
Besluit : Keyzers winnen verdiend de Beker SZVL na een sportieve wedstrijd en met een prima leiding (we hebben de scheids niet moeten vernoemen in ons verslag) van scheidsrechter Dhooge.

 
Lees reacties | Geef zelf een reactie

Naam:
Email:
Uw reactie:

[Terug naar mededelingen]