Mededelingen


Reacties op volgende mededeling:

Bestuur SZVL - 11/05/2016

Verslag Bekerfinale SZVL 07/05/2016: Keyzers winnen Beker SZVL 2015-2016

De troosting (wedstrijd voor 3e en 4e plaats) werd gewonnen door Pub Kingston met 9 / 2 tegen De Camerados.
Finale Keyzers - De Blauwe Maan
Beide teams konden spijtig genoeg niet over hun sterkste selectie beschikken. In de eerste minuten wachtten beide ploegen af en komt er geen doelgevaar. Zo noteren we pas in de 3min het eerste gevaar voor doel. Eentijds combinatie Cools via Dobbelaere naar Stijn Hoste maar doelman De Rudder redt met de voet. Na 5min moet De Rudder terug gepast ingrijpen op een schot van Dobbelaere. Vooraleer de Blauwe Maan een eerste maal kan dreigen staat de 1-0 op het bord. Minnaert zet zich door en met een gekruist schot in de hoek laat hij doelman De Rudder kansloos. Nu zijn de gasten van De Blauwe Man wakker geschud, individuele actie van Laurens Standaert, voorzet naar De Kenne maar hij besluit net naast. 11min Cools met een bal binnendoor naar Minnaert, alleen voor De Rudder maar nu kan hij niet afwerken. 13min Cools onderschept een slechte inspeelpass van een verdediger van De Blauwe Maan maar De Rudder kan het schot van Cools nog in hoekschop verwerken. Uit deze corner komt wel de 2-0. Combinatie Cools => Cornelis => Cools en hij werkt mooi af. Aan de overzijde moet Van Der Weyde een eerste keer ingrijpen op een vrije trap van Last. Direct nadien (15min) prachtige pass; Timme Standaert naar Last maar terug is doelman Van Der Weyde bij de pinken. Dobbelaere gaat aan de overzijde op de solotoer en er is een goeie De Rudder nodig om de 3-0 te voorkomen. 19min Steven De Pauw haalt van ver uit maar Van Der Weyde gaat goed plat. 22min Naamgenoot Niels De Pauw dribbelt 2 spelers van Keyzers, maar spijtig genoeg is er niemand gevolgd om de aansluitingstreffer te scoren. Ook het laatste wapenfeit van de eerste helft komt van De Blauwe Maan : 23min Timme Standaert voor eenmaal op de solotoer maar Van Der Weyde is onklopbaar in de eerste helft.
2e helft :
Ook bij het begin van de 2e helft noteren we weinig gevaarlijke fases . Na 30min, bij de eerste aanvallende actie van Keyzers in de 2e helft, staat het 3/0. Stijn Hoste speelt Cools vrij en de uitblinker van de avond scoort via de voet van doelman De Rudder. Even later is er een goeie De Rudder (de beste man bij De Blauwe Maan) nodig op een schot van Stijn Hoste. Na 35min is de wedstrijd helemaal gespeeld, het zoveelste balverlies bij De Blauwe Maan wordt via Minnaert => Cools onherroepelijk afgestraft (4-0). Na 38min kan Hoornaert, Steven Hoste vrijspelen; hij haalt zwaar uit maar De Rudder redt subliem. 39min Vrije trap van Laurens Standaert maar zijn schot treft de paal. Na 46min kan broer Timme Standaert zich nog eens laten opmerken met een prachtige actie, pass naar Steven De Pauw maar zijn schot gaat net naast. In de 49min zetten de 3 uitblinkers bij Keyzers een mooie aanval op : Doelman Van Der Weyde met een uitworp naar Minnaert en hij bedient Cools, die kan terug op doel besluiten maar De Rudder redt met een geweldige reflex. 50min De laatste aanval is voor de Blauwe Maan; Last kan aanleggen voor een schot maar hij besluit op Van Der Weyde, de rebound kan door De Kenne niet in doel verlengd worden.
Eindstand 4/0 . Zo mocht afgevaardigde Michel Welvaert de trofee in ontvangst nemen.
Besluit : Verdiende overwinning van Keyzers tegen een Blauwe Maan ploeg die nooit in hun favoriet spel kon komen en door blessures teveel afwezigen had.


 
Lees reacties | Geef zelf een reactie

Naam:
Email:
Uw reactie:

[Terug naar mededelingen]