Mededelingen


Reacties op volgende mededeling:

Bestuur SZVL - 30/04/2015

Verslag Bekerfinale SZVL 25/04/2015
Pub Kingston – ZVC Cafe Badre
Na anderhalve minuut spelen komt het eerste gevaar van Pub Kingston, een voorzet van Van Verdegem wordt door Huyghe bijna in eigen doel verlengd maar de paal brengt redding. Na 3 min is het wel raak aan de overkant, prachtige pass van Huyghe op Bonte en het staat 0-1 voor de mannen van Cafe Badre. Een minuut later moet doelman Van Den Bossche redding brengen op een schot van Huyghe en even later is er een dubbele redding van Van Den Bossche nodig bij pogingen van Huyghe en Dries Baeke. ZVC Cafe Badre lijkt de match in handen te hebben tot de 7min want een verre uitworp van Van Den Bossche wordt met het hoofd verlengd door De Witte en keeper Ryckaert miskijkt zich op deze bal en het staat 1-1. Na 8min kan Pub Kingston terug dreigen met een schot van De Witte maar nu is Ryckaert wel attent en brengt redding. Beide ploegen kunnen in het eerste kwartier nog 1x dreigen met afstandsschoten maar zowel Van Den Bossche (op schot van Thijs Baeke) als Ryckaert (op schot van Van Verdegem) laten zich niet verrassen. Even wordt de verslaggever gestoord door een fotograaf, die volgend jaar zijn voetbalschoenen aan de haak zal hangen (cfr. Bruggeman). Na 18min kan Buysse aanleggen maar er is een goeie reactie van Ryckaert. Na 20min de mooiste aanval van de eerste helft, Bonte rukt op vanuit de verdediging, pass naar Willems, die met een prachtige doorsteekpass Dries Baeke bereikt; i.p.v. op doel te besluiten gaat het nog naar Huyghe en de wenkende kans is weg. Dit was de kans op de 1-2. 1 minuut voor de rust is het echter 2-1 !! Baete legt aan van ver en doelman Ryckaert is verrast. Toch komt ZVC Cafe Badre bijna nog gelijk, het schot van Willems gaat echter tegen de paal i.p.v. tegen de netten. Ruststand 2-1.
Na de pauze is het balbezit terug voor de mannen van Cafébaas Vermeire en na 3min komt er een strafschot door hands van Buysse in het strafschopgebied. Van Den Bossche is geklopt maar het is terug de paal die de gelijkmaker voorkomt. Een minuut later hangen de bordjes wel in evenwicht, Huyghe zet de aanval op en de bal komt bij Dries Baeke die met een mooie dribbel 2 verdedigers van Pub Kingston in de wind zet en zijn voorzet wordt door Huyghe nu wel in doel verlengd (2-2). Na 5 min. staan de Watervlietboys zelfs op voorsprong; nu is het voorbereidend werk van Huyghe, Van Den Bossche kan het schot van Dries Baeke nog blokken maar in de herneming scoort Bonte hoog in doel (2-3). Nu lijkt de trein vertrokken voor de jongens van coach Coene want de ene kans na de andere wordt er gecreëerd. Mia van den Pub kan het niet meer uithouden en moet een sigaretje gaan roken  . Maar doelman Van Den Bossche houdt den Pub in de wedstrijd door redding te brengen op pogingen van Thijs en Dries Baeke, Van De Moere en de onvermoeibare Huyghe. Eénmaal lijkt Van Den Bossche toch geklopt (Bonte) maar Baete brengt redding op de doellijn. Coach Demeyere (Pub) kiest dan voor ervaring achteraan (good old kapitein Dhooghe komt in de ploeg) en D’huyvetters gaat aanvallender spelen. Op het kwartier is het deze Dhuyvetters die kan dreigen eerst gaat zijn vrije trap net naast en na 18min scoort (3-3) hij met een afstandsschot (toch volgens de scheids…….) Volgens de verslaggever (zoals steeds uitstekend geplaatst ) was de bal niet over de doellijn. In de laatste minuten van de wedstrijd is het terug Van Den Bossche die zich laat opmerken op doelpogingen van Willems en Dries Baeke tevens besluit Huyghe nog maar eens tegen de paal. Eindstand 3-3 Verlengingen 2x5 min.
De Lembekeboys starten het best aan de verlengingen, Buysse kan alleen op doel af maar er is een uitstekende redding van doelman Ryckaert. Even later is het Dhuyvetters die kan aanleggen zijn schot gaat echter net over. Toch is er ook gevaar aan de overkant Huyghe en een prachtige actie van Dries Baeke zorgen voor gevaar voor het Lembeekse doel. Maar Van Den Bossche lijkt de matchwinnaar te worden voor de gasten van den Pub. In de 2e verlenging lijken beide ploegen zich te verzoenen met strafschoppen. Er worden geen aanvallende risico’s meer genomen. Maar 15 seconden voor het einde van de wedstrijd draait Baete zich mooi vrij in het strafschopgebied en scoort mooi in de rechter benedenhoek . 4-3 en de wedstrijd wordt afgefloten.
Spannende, mooie en faire wedstrijd ,spijtig dat er een verliezer moest zijn .
Proficiat aan beide ploegen !!!!!

 
Lees reacties | Geef zelf een reactie

Naam:
Email:
Uw reactie:

[Terug naar mededelingen]