Beker verloop

 • Algemeen:
  Elke ploeg die deelneemt aan de ligacompetitie is verplicht deel te nemen aan de beker- competitie van de S.Z.V.L. (deelname is gratis). Wanneer een ploeg in de loop van het bekertornooi forfait geeft, heeft deze ploeg geen recht meer op een geldprijs welke verbonden is aan het bekertornooi. De winnaar ontvangt naast een jaarlijkse beker ook een wisselbeker. Deze wisselbeker blijft eigendom van de liga en dient ten laatste n week voor de volgende bekerfinale terugbezorgd te worden aan de liga. Bij ernstige beschadiging zal de liga een schade-vergoeding vragen aan de ploeg die het laatst de wisselbeker in zijn bezit had. De ploeg die de beker drie keer wint binnen de vijf jaar mag deze definitief behouden.
   
 • Verloop:
  Dit seizoen nemen er 11 ploegen deel aan de bekercompetitie. Het verloop ervan is als volgt:
   
 • Voorronde:
  6 ploegen spelen 3 voorronde wedstrijden. De 3 winnaars zijn geplaatst voor de 1ste ronde. De 6 ploegen worden tegen elkaar uitgeloot en bepalen in n duel met rechtstreekse uitschakeling wie doorstoot naar de volgende ronde. Wanneer een wedstrijd op een gelijkspel eindigt worden er gn verlengingen gespeeld maar worden er onmiddellijk strafschoppen genomen conform het reglement van de V.Z.V.B. tot er een winnaar is aangeduid.
   
 • 1ste ronde:
  De 3 winnaars uit de voorronde en de 5 vrijgelote ploegen bepalen in 4 wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling wie doorstoot naar de halve finales. Bij een eventuele gelijke stand bij het einde van de wedstrijd worden er gn verlengingen gespeeld maar onmiddellijk strafschoppen genomen. Hierbij wordt dezelfde procedure gehanteerd als in de voorronde.
   
 • 2e ronde:
  De tweede ronde bestaat uit de halve finales met de overgebleven winnaars uit de eerste ronde. Elke halve finale bestaat uit 1 wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling. Wanneer een wedstrijd op een gelijkspel eindigt worden er eerst verlengingen gespeeld (2x keer 5 minuten met onmiddellijke kampwisseling). Is de stand dan nog gelijk worden er strafschoppen genomen, conform het reglement van de V.Z.V.B. De winnaars van beide partijen spelen in de volgende ronde de finale, terwijl de verliezers spelen om de 3e en 4e plaats.
   
 • Finales:
  Ook in de finale worden bij gelijke eindstand eerst verlengingen gespeeld, en als de stand dan nog gelijk is, strafschoppen genomen. Vr de uiteindelijke finale wordt de wedstrijd gespeeld om de derde en de vierde plaats hier worden bij een gelijke eindstand geen verlengingen gespeeld maar worden er direct strafschoppen genomen.